Opstap Duits Deel 1 Klankspellingen

Opstap Duits Deel 1 Klankspellingen
Opstap Duits Deel 1 Klankspellingen
Opstap Duits Deel 1 Klankspellingen

Ans van Berkel, C.L.A. Sauer

Locatie330082000
ISBN: 978-90-8708-200-0 | softcover gelijmd gebonden | 130 pagina's | kleur | met uitgebreid kwartetspel + audio cd
54.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Opstapboek Duits deel 1 Klankspellingen

De serie Opstap Duits is speciaal ontwikkeld voor leerlingen met dyslexie en gericht op de onderbouw van het voortgezet onderwijs. (VO). Opstap Duits Klankspellingen gaat over de koppeling van klanken aan de spelling hiervan. Het boek behandelt vooral klanken en schrijfwijzen die lastig zijn voor Nederlandse leerlingen. Dat zijn letters die bij andere klanken horen, nieuwe klanken en schrijfwijzen. Als de uitspraak bekend is, dan valt hier vaak de spelling van af te leiden. In het boek staan veel oefeningen met de uitspraak in combinatie met luisteroefening op de cd.

De delen van Opstap Duits behandelen zowel klank- (deel 1) als opbouwspellingen (deel 2).

In het eerste deel gaat het om de koppeling van klanken aan letters, het tweede deel bespreekt de spelling van grondwoorden en de daarvan afgeleide woorden. De leerling kan zelfstandig met het materiaal aan de slag, maar ook thuis onder begeleiding van ouders.

Bij de Opstapboeken worden audio-cd's en diverse spellen (kwartetten, memory, bingo, puzzels etc.) geleverd. Het inprenten van woorden gaat zo spelenderwijs. De audio-cd ondersteunt de leerlingen bij de juiste uitspraak van woorden.

Bij beide delen hoort een regelkaart. Daarop staan alle regels die in het Opstapboek Duits behandeld zijn. De regelkaart kan gebruikt worden tijdens het werken met het Opstapboek, maar kon ook worden ingezet bij het maken van huiswerk.

De leerling kan zelfstandig met het materiaal aan de slag, maar ook thuis onder begeleiding van ouders. De antwoorden bij de oefeningen staan namelijk achter in de boeken (de zogenaamde 'sleutel'). Daarnaast is de methode heel geschikt voor klassikaal gebruik, maar leraren en remedial teachers kunnen het materiaal evengoed inzetten bij individuele leerlingen.

Deze delen zijn zowel los als in een set te bestellen.