Opstap Duits Deel 2 Opbouwspellingen

Opstap Duits Deel 2 Opbouwspellingen

Ans van Berkel, C.L.A. Sauer

Locatie330082017
ISBN: 978-90-8708-201-7 | softcover gelijmd gebonden | 126 pagina's | uitgebreid kwartetspel + audio CD
54.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Opstapboek Duits Deel 2 Opbouwspellingen

De serie Opstap Duits is speciaal ontwikkeld voor leerlingen met dyslexie en gericht op de onderbouw van het voortgezet onderwijs. (VO). In dit deel Opstap Duits Opbouwspellingen wordt enerzijds aandacht besteed aan kwesties als de Umlaut in afgeleide woorden, de verlengingsregel en vaste woordstukjes. Anderzijds is er ruimte gemaakt voor de spelling die samenhangt met grammaticale kwesties, zoals het meervoud van zelfstandige naamwoorden en de sterke werkwoorden.

Deze stof is bedoeld als aanvulling op de grammatica die de leerlingen in hun leergang aangeboden krijgen. Dat betekent dat met name de laatste hoofdstukken van deel 2 pas aan bod komen in de hogere leerjaren. In de hoofdstukken 4 en 5 zijn leerlijsten te vinden ter ondersteuning van het onthouden van het meervoud van zelfstandige naamwoorden en de sterke werkwoorden.

Bij beide delen hoort een regelkaart. Daarop staan alle regels die in het Opstapboek Duits behandeld zijn. De regelkaart kan gebruikt worden tijdens het werken met het Opstapboek, maar kon ook worden ingezet bij het maken van huiswerk.

De leerling kan zelfstandig met het materiaal aan de slag, maar ook thuis onder begeleiding van ouders. De antwoorden bij de oefeningen staan namelijk achter in de boeken (de zogenaamde 'sleutel'). Daarnaast is de methode heel geschikt voor klassikaal gebruik, maar leraren en remedial teachers kunnen het materiaal evengoed inzetten bij individuele leerlingen.

Bij de Opstapboeken worden audio-cd's en diverse spellen (kwartetten, memory, bingo, puzzels etc.) geleverd. Het inprenten van woorden gaat zo spelenderwijs. De audio-cd ondersteunt de leerlingen bij de juiste uitspraak van woorden.

Deze delen zijn zowel los als in een set te bestellen.