George Hollard

George Hollard

Cees Claessen, Frank Claessen, Ben Hollard

Locatie332000099
ISBN: 978-90-8708-009-9 | softcover | gelijmd gebonden | formaat 156 x 230 | 274 pagina's kleur | Tweede druk. Geheel vernieuwde uitgave met uitgebreid personen- zaken en plaatsnaam register
26.00 *Prijzen zijn inclusief btw

George Hollard

George Hollard is de biografie over een Zwitserse beroepsofficier

Het boek
Hij vestigt zich blijvend in Maastricht en weet zich daar een plek binnen de aristocratie te verwerven. Hij krijgt een positie bij de belastinginning, trouwt twee keer met een dame uit een vooraanstaand geslacht en maakt 20 jaar Franse overheersing mee. Veel bijzonderheden over George Hollard zijn bewaard gebleven in zijn brieven naar leden van het Huis van Oranje, in archieven van de Vrijmetselarij en in verslagen van zijn activiteiten binnen het plaatselijk bestuur. -George Hollard- leest als een roman, maar is louter gebaseerd op vaststaande feiten.

De auteurs

De drie schrijvers, Cees Claessen, Frank Claessen en Ben Hollard, stammen van George Hollard af. Zij hebben 10 jaar samengewerkt om in Zwitserland en Nederland archiefonderzoek te doen en om het voor- en nageslacht van George Hollard in kaart te brengen.

Reacties

Drs. D. Jansen, beleidsmedewerker erfgoed collecties Stadsbibliotheek Maastricht:

- Dank u hartelijk voor het exemplaar van uw mooie boek over uw voorvader, George Hollard. Hij is inderdaad een zeer interessante figuur, ook in de geschiedenis van Maastricht, dus het boek is een zeer welkome aanvulling voor onze Limburg collectie.

J.P. Reijnhoudt, bibliothecaris Belasting & Douane Museum, Rotterdam:

- Met veel belangstelling ben ik in het mooie boek over George Hollard gedoken. Genealogie heeft mijn belangstelling en deze mooi geïlustreerde en informatieve boeken lees ik als een spannende roman. En natuurlijk vond ik het hoofdstuk over de Belastingontvanger in de 18e eeuw heel interessant. Er zit hier toch ook veel speurwerk aan vast om het boek van al die informatie te voorzien.

Drs. L. Willems:

- George Hollard met veel plezier gelezen. Goed leesbaar, fraai van opbouw. De bijlagen maken duidelijk hoe je met het verhaal bent verbonden.