Bob de rebel

Bob de rebel

Auteur: Louise Koppijn

Locatie332000686
ISBN: 978-90-8708-068-6 | softcover | gelijmd gebonden | formaat A4 210 x 297 | 100 pagina's met vele foto's
23.50 *Prijzen zijn inclusief btw

Bob de rebel

Bob de rebel is de biografie van Bob van Huët. Een man met een bijzondere kleurrijke levensloop met twee Koninklijke onderscheidingen, maar ook eens een illegale immigrant in Amerika.

Het boek

Hij was geboren als één van een eeneiige tweeling. Zijn moeder overleed bij de geboorte van de tweeling. Bob werd opgevoed door zijn stiefmoeder, die hem met veel liefde heeft opgevoed.

De tweede wereldoorlog gooide roet in het eten. Hij was 10 jaar toen de oorlog uitbrak en dat was gelijk het einde van zijn schooltijd. Het einde van de oorlog was hij in Drenthe, waar hij tijdens de Hongerwinter met een kindertransport naar toe was gezonden. Na de oorlog kwam hij bij de Holland-Amerika Lijn terecht en maakte met de Nieuw Amsterdam de oversteek naar Amerika. Na zijn tweede reis bleef hij in Amerika om er een nieuwe toekomst te bouwen. Maar na vele omzwervingen, avonturen en teleurstellingen pakte hij het vliegtuig terug naar Nederland. Tijdens deze avonturen is muziek de grote passie geworden, die hem zijn verdere leven niet meer losliet. Zo werden onderwijs en muziek de pijlers waarop zijn verdere leven werd gebouwd. Hij werd daarbij conciërge bij Haganum Gymnasium en na 40 jaar onderwijs ontving hij daarvoor de eremedaille in Zilver verbonden aan de Orde Van Oranje-Nassau.

Bob is altijd aan de slag geweest met muziek. Meer dan 55 jaar als radiomaker, presentator en dj bij verschillende omroepen. En in die hoedanigheid heeft hij vele artiesten leren kennen en tot zijn vrienden mogen gaan noemen. Het leverde hem ook een vaste schare luisteraars bij Omroep Rijswijk, waar hij zijn eigen programma als Bob de DJ heeft. Zo heeft Bob op zijn 85e twee geuzennamen Bob de rebel en Bob de DJ. Bob de rebel, een boek dat je pas neerlegt nadat je het hebt uitgelezen.

De Auteur

Louise Koppijn (1939) heeft sinds 2010 een indrukwekkende en succesvolle serie biografieën op haar naam staan. Geboren in het toenmalige Nederlands-Indie kwam zij in 1949 met haar familie in Nederland. In haar boeken Krakepoot (autobiografie), Pa Koppijn (biografie van haar vader en Van Remboken tot Rijswijk (biografie van haar moeder) legt zij in vloeiende stijl de omwentelingen in de recente nederlandse geschiedenis vast en de grote invloed die dat op de nederlandse- de indonesische en nederlands-indische mensen heeft gehad.

Eenmaal in Nederland volgt een leven van verhuizingen met plaatsen als Schattenberg (het voormalige kamp Westerbork), Hoogeveen en uiteindelijk Rijswijk.