Zeg Politicus

Zeg Politicus

K. Elhorst

Locatie332011256
ISBN: 978-90-8708-125-6 | gelijmd gebonden | omslag gelamineerd | pocket 110 x 190 | 100 pagina's
9.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Zeg, Politicus...

Het boek 'Zeg, policitus...' is een verzameling columns over Kommer Sybenga, naast een oude, wijze politicus bovenal een echte Fries: verknocht aan al het goede van Friesland, waaronder paarden, schaatsen en Berenburg. Op zijn eigen unieke wijze voert Sybenga u mee langs de politiekevelden van vroeger, nu en ooit en leert u de taal der politiek verstaan.

Het Boek

"'Links' is 'zorg' voor de mensen en zien dat niemand verloren gaat of buiten blijft staan. 'Rechts' is handhaven van goede, oude gebruiken en gewoonten. 'Links' is openstaan voor nieuwe mogelijkheden omdat je denkt dat de wereld er beter van zal worden. 'Rechts' is het afkeuren van nieuwigheid omdat je bang bent dat de wereld verloedert. 'Links' is welzijn, 'rechts' is welvaart. 'Links' is letten op de behoeften van de individu zodat iedereen tot zijn recht komt. 'Rechts' is initiatief nemen om er beter van te worden en te zorgen dat je gezin het goed heeft. 'Links' is buiten op straat, 'rechts' is lekker thuis bij de open haard."

Kommer kijkt nu even zwijgend en nadenkend voor zich uit terwijl hij ziet dat zijn pijp uitgaat maar hij steekt hem niet opnieuw aan. "Links" en "rechts" hebben elkaar nodig. Het zijn twee paarden die de wagen van je leven vooruittrekken. "Midden" is niks. "'Midden' is onverschilligheid omdat door de onbeweeglijkheid niets er meer toe doet. Stuurmanskunst drijft je van links naar rechts en weer terug, steeds door het midden, maar daar verblijf je maar heel kort. Bijna steeds ben je aan een van beide zijden van 'midden'. Praat me dus niet van het politieke midden. Dat is dood en het absolute niets."

Nijdig stampt hij nog een keer zijn uitgebrande pijp aan. "Praat me niet van het midden", zegt hij nog een keer. Dan kijkt hij of hij zich bedenkt. "Alleen... het werkelijke politieke midden ligt in jezelf. Zoek het op en houd het vast, gewoon om overeind te blijven."

De Auteur

Kaj Elhorst begon zijn loopbaan als leraar geschiedenis maar is de afgelopen dertig jaar werkzaam als journalist op het gebied van politiek en bestuur. In Alphen aan den Rijn met veel succes stadsdichter geweest.

Eerder zijn een detectiveserie voor de jeugd en een detective die in Alphen aan den Rijn speelt verschenen. Daarnaast verschenen ook een veertigtal thematische boeken voor het basisonderwijs, meestal geschiedkundig.

klanten die dit artikel bestelden, kochten ook…