ZELFVERTROUWEN

ZELFVERTROUWEN
ZELFVERTROUWEN
ZELFVERTROUWEN
ZELFVERTROUWEN
ZELFVERTROUWEN

Anouk van de Schootbrugge

Locatie330053011
ISBN: 978-90-8708-079-2 | Cahier | Gelijmd gebonden | Formaat A4 | Papier 125 grs | 28 pags | gelamineerd | In kleur

Zelfhulpgids om je zelfvertrouwen te vergroten
9.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ZELFVERTROUWEN

Anouk van de Schootbrugge is in 2020 afgestudeerd als journalist aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Tijdens deze studie heeft zij aan Hogeschool Utrecht de minor Psychologie gevolgd. Hierdoor ontstond een mix van schrijven, psychologie en menselijke verhalen: een combinatie die Anouk héél enthousiast maakt.

Anouk van de Schootbrugge Zelfvertrouwen

Daar zit ik dan, op mijn slaapkamer. Laptop voor mijn neus, tientallen tabbladen met literatuuronderzoeken geopend. Het is eind 2020 en ik volg de minor Psychologie aan Hogeschool Utrecht, waarvoor ik aan een groot project moet werken. De invulling van dat project is helemaal vrij. Mijn hersenen kraken. Wat wil ik creëren? Plots komt daar het idee om iets te maken rondom het concept zelfvertrouwen. Specifiek zelfvertrouwen onder jongeren van 12 tot 18 jaar – want ik weet uit eigen ervaring dat dit de leeftijden zijn waarop je weleens een steuntje in de rug kunt gebruiken.

Het idee ontvouwt zich in mijn hoofd naar de gedachte om zelf een tijdschrift te ontwikkelen. Een ‘zelfhulp’-tijdschrift. Hierin verwerk ik die tientallen-tabbladen-literatuur. En om ervoor te zorgen dat jongeren er ook écht iets aan hebben, bedenk ik een hele reeks tips bij al deze informatie. Om er een compleet magazine van te maken met meer dan alleen zelfhulptips, stop ik er een zelftest, positieve Instagramaccounts en wat toffe posters in – om je aan simpele maar o zo behulpzame wijsheden te herinneren.

Het idee van een magazine komt niet helemaal uit de lucht vallen, want ik heb gestudeerd voor journalist aan Hogeschool Windesheim. Journalistiek is heel breed; ik word heel blij van schrijven en tijdschriften. Ik word ook blij van jongeren helpen, en van grafisch ontwerpen. Dus zo’n ‘zelfhulp’-tijdschrift leek me de perfecte combinatie voor wat blijdschap tijdens de coronacrisis, waarin ik geen school, klasgenoot of docent in levenden lijve heb gezien – en samen met mij vele anderen.
Dit verklaart meteen de eerste zin van deze tekst: dit magazine is daar, op mijn slaapkamer, op mijn laptop, tot stand gekomen. Best leuk toch? En dankzij een behulpzame docente ben ik in aanraking gekomen met Uitgeverij Betelgeuze, zodat het ook écht gelezen gaat worden door de beoogde doelgroep. Ook best leuk!

Ik hoop dan ook met heel mijn hart dat dit tijdschrift jullie, jongeren, helpt. Misschien lees je iets wat je altijd bij zal blijven. Of lees je iets herkenbaars, waardoor je denkt: mijn gevoelens zijn zo gek nog niet (wat ze sowieso nooit zijn!). Hang de posters boven je bed, schrijf de nuttige tips ergens op en krijg onterechte gedachten onder controle. Ik heb vertrouwen in je.