Vroeger in ons dorp I

Vroeger in ons dorp I

Robert J. Blom

Locatie332001003
ISBN: 978-90-8708-100-3 | softcover | gelijmd gebonden | Formaat 130 x 210 | 165 pagina's
17.95 *Prijzen zijn inclusief btw

Vroeger in ons dorp

Dorpen, bestaan die nog echt? Of vormen de nog bestaande dorpen slechts 'facades' van een vroeger bestaan en wordt het huidige dorpsleven kunstmatig in stand gehouden? Het dorp van vroeger roept nostalgische gevoelens op. Generaties van na de Tweede Wereldoorlog zoeken romantiek in het dorp van nu, verlangend naar het leven van vroeger. Velen vluchten weg uit de drukte van de grote stad. Ze gaan op zoek naar de stilte en rust van het platteland, naar ruimte en contact met mensen en dieren.

In dit boek vertellen dorpsbewoners over het dorpsleven tussen 1920 en 1950, met een enkele 'uitloop' naar de jaren zestig. Gedetailleerd beschrijven zij het leven in het dorp in die periode. Zij kijken terug op hun leven vanaf hun kleutertijd tot hun tijd als volwassene, kort na de oorlog: hoe werd er lesgegeven op de lagere school in de jaren twintig en dertig? Hoe werd er gewerkt en hoe zag het gezinsleven eruit, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog? Belangrijke thema's in het boek zijn armoede, 'echtelijke kuischheid' en de ondergeschiktheid van de vrouw aan haar man.

Het boek

Vroeger in ons dorp vormt een boeiend tijdsbeeld van het dorpsleven van toen en de geschiedenis van het dorp in het algemeen. Op basis hiervan kan de lezer zelf bepalen of zijn of haar nostalgische verlangen naar de romantiek van het dorp van toen terecht is.

De auteur

Robert J. Blom schreef ruim meer dan 100 boeken. Zijn omvangrijke oeuvre bestaat vooral uit non-fictie maar ook uit gedichtenbundels, romans en korte verhalen. Met Vroeger in ons dorp is Robert Blom erin geslaagd een belangrijke periode uit onze Nederlandse geschiedenis in beeld te brengen.

 

klanten die dit artikel bestelden, kochten ook…